Съдържание и начин на употреба

Компютърът отдавна се превърна в добър приятел на всеки от нас. А щом е приятел, помага и прави така, че с няколко кликвания на мишката можем да намерим необходимата помощ и информация , когато подготвяме уроците, домашните и всичко, необходимо ни за отлично представяне и в клас, и в живота. Уеб базираната платформа в помощ на началното образование е предназначена за деца във възрастовата група от първи до четвърти клас. 
На разположение на учениците са видеа, показващи преподаваното в клас, както и допълнителни образователни материали  по достъпен и забавен начин. Децата имат възможност да тестват наученото чрез онлайн тестове и образователни игри. Също така да се запознаят с любопитни факти от заобикалящия ни свят.
“Уча сам” е в помощ и на учителите. Всеки начален преподавател може да ползва от платформата помощни материали за часовете си като планове на уроци, сценарии за тържества и др. Също така учителите могат да качват свои материали, които да споделят с колегите си. 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Регистрация

Потребителят се регистрира в системата. Не се изисква нищо повече от име, e-mail и телефон за връзка. Необходимо е съгласието му с общите условия на платформата, съгласие за личните данни и с политиката за поверителност.
Ползването на платформата става след заплащане на абонаментна такса.
След успешната регистрация на потребителя се предоставя възможност за избор на абонаментен план, както и начини за заплащането му. 

Ползване

След вход в системата, ученикът вижда профила си в системата и кратка статистика за гледаните видеа и решени тестове. Може да избере свой аватар.
Всички учебни материали в системата са достъпни чрез избор на учебен предмет, за кой клас и типа на учебните материали (Научи, Тествай, Играй). 

  • Научи - учебен материал показан чрез видеа или текст и графика.
  • Тествай - онлайн тестове показващи нивото на усвеното
  • Играй - образователни игри

Изгледаните от ученика видеа се записват като история и могат да бъдат видяни в неговия профил.
Учениците могат да пишат коментари към всеки урок.2020 Уча сам. Всички права запазени.

Горе